Om saluhallen, medeltidsrestaurang, buffé och sånt

Jag har besök i helgen. I torsdags kom nämligen Kristina hit och i fredags kom mina föräldrar. Så vi har väldigt mycket för oss hela dagarna. Och det tar aldrig slut saker att upptäcka i den här staden. Det är det som är så fint! Jag börjar med att berätta om fredagen. Kristina och jag inledde dagen med ett besök på saluhallen. Den ser ut ungefär som en gammal tågstation och är alldeles full av spännande saker såsom kläder, tyger, souvenirer, kött, grönsaker och frukter, viner osv.Sedan mötte vi upp mina föräldrar på deras hotell. De bor på hotell Gellert och det ser ut så här då man kommer innanför dörren:Vi vandrade lite efter Vací Utca som är en av de mest kända gatora här. Husen är gamla och gatan mysig.

Vid lunch åt vi sedan buffé på en restaurang. Man fick äta så mycket man bara orkade för ca 110kr. Det fanns förrätter, huvudrätter, efterrätter, champange, öl, vin, läsk m.m och det var bara att äta och dricka så mycket man orkade. Och köttet/fisken kunde man bara peka på så fick man dem grillade och serverade. Så här såg det ut på den restaurangen:

På kvällen blev det sedan mer restaurangmat. Vi skulle nämligen testa en medeltidsrestaurang som heter Sir Lancelot som jag fått ett tips om av en gymnasieklasskompis. Man måste boka bord tre dagar i förväg för att den är så populär. Vid entren står en kille i rustning, när man sedan kommer in möts man av denna supercoola inredning. Stolarna var t.ex tunga som bly och det fanns medeltidsdekoration precis överallt.

Vi beställde en köttallrik att dela på alla fyra och så öl till. Det fanns endas kniv och sked att äta med. Ingen gaffel med andra ord, så tanken var att ta mat till sin egen tallrik med skeden, skära där det behövdes och sedan äta med händerna, alternativt spetsa köttet med kniven, hålla upp den och knaga.

Till efterrätt blev det sedan världsgod glass i olika smaker.Bredvid vårt bord fanns ett gäng norrmän. De var så många som delade på köttbrickan att det krävdes två servitörer att bära in den och placera på deras bord. Maten låg på typ en träbår med handtag.Under kvällen bjöds det på en hel del underhållning. En magdansös, fäktning av Sir Price och Sir Vival (med andra ord surprise och survival haha), en eldslukare, en speleman, gycklare osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback